Bugün - Tuesday, September 10, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

Kanuni Tahir Aydoğdu ile sohbet…

“…Babamla çalışmak pek kolay değildi ama kendisine danışıyor ve teknikler üzerine sohbet ediyorduk, bana bazı kayıtlar da dinlettiği oluyordu, hatta bir keresinde Ferid Alnar'ın kanun konçertosunu dinletip; ’Oğlum, kanun için konçerto da var, umarım sen de gelecekte bu eseri çalarsın’ demişti… Bestecisinden sonra bu konçertoyu seslendiren ikinci sanatçıyım… Ekim ayı başında ikincisini Ankara'da gerçekleştireceğimiz Kanun Festivali ve Sempozyumu’nun hazırlıkları tamamlanmak üzere…”

YAŞANIM Haberi - Monday, July 13, 2015 - 14:09
“…Babamla çalışmak pek kolay değildi ama kendisine danışıyor ve teknikler üzerine sohbet ediyorduk, bana bazı kayıtlar da dinlettiği oluyordu, hatta bir keresinde Ferid Alnar'ın kanun konçertosunu dinletip; ’Oğlum, kanun için konçerto da var, umarım sen de gelecekte bu eseri çalarsın’  demişti… Bestecisinden sonra bu konçertoyu seslendiren ikinci sanatçıyım… Ekim ayı başında ikincisini Ankara'da gerçekleştireceğimiz Kanun Festivali ve Sempozyumu’nun hazırlıkları tamamlanmak üzere…”
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Musiki Dergisi : Ailecek müzisyen bir kuşaktan geliyorsunuz. Babanız Ankara Radyosu Kanun Sanatçısı ve Koro Şefi Gültekin Aydoğdu. Biz gördük ki babanızla daha çok birbirine sevecen iki arkadaş gibisiniz. Nasıl katkıları oldu müzik hayatınıza. Klasik cevaptan öte somut olarak aklınıza ilk gelen katkıları neler?

Tahir Aydoğdu: İnsanın babasının sanatçı olması büyük bir avantaj, kendisi benim müzikle pek ilgilenmemi başlarda istememişti, müzik yüzünden eğitimi yarıda kaldığı için aynı problemi benim yaşamamı istemeyip müzik dışı bir başka meslek sahibi olmamı tavsiye etmişti. Ben esasında ilk başlarda kendisine verdiğim sözü tutarak ODTÜ Fizik Bölümü’ne girdim, 1983 yılında başarıyla mezun oldum. Bir taraftan da müzik çalışmalarım devam ediyordu. Babamla 1970'li yılların sonunda gazino tecrübem de oldu, birçok sanatçıya eşlik etme ve heyecanımı kontrol etme şansını yakaladım.

Sahnede o zamanın büyük saz sanatçılarıyla da tanışma ve müzik yapma şansını da buldum.

O zaman gerçekten bir gazino kültürü olduğundan bahsetmek gerekir, gelen dinleyiciler, tercih edilen repertuvarda yer alan eserlerin kalitesi gibi farklı bir özelliği vardı gazinolarda müzik yapmanın.

Ayrıca babam Gültekin Aydoğdu'nun çalıştırdığı Hacettepe, Gençlik ve Spor Derneği, ODTÜ Türk Müziği korolarının çalışmalarına katıldım.

Daha sonra eğitimime devam ettiğim ODTÜ ile birlikte diğer taraftan da Ankara Radyosunda açılan stajyer saz sanatçılığı sınavına girmem konusunda tavsiyesi oldu babamın. Hiç unutmuyorum; 1981 yılıydı ve ben ODTÜ Fizik 2.sınıftaydım,

Esasen elde ettiğim birikim nedeniyle yetişmiş sanatçı olarak sınava girebilirdim ama o zaman üniversite eğitimimi tamamlamayabilirdim, bu sebeple stajyer sanatçı sınavını seçmemde babamın da etkisi oldu. Babamla çalışmak pek kolay değildi ama kendisine danışıyor ve teknikler üzerine sohbet ederdik, bana bazı kayıtlar da dinlettiği oluyordu, hatta bir keresinde Ferid Alnar'ın kanun konçertosunu dinletip; "...Oğlum ! Bak , kanun için konçerto da var, umarım sen de gelecekte bu eseri çalarsın..."  demişti. Benim için önemli bir hatıradır ki ben daha sonra bu güzel konçertoyu gerek yurt içi gerekse 15'den fazla ülkede olmak üzere yurt dışında da 50'ye yakın kez başarıyla seslendirdim. Ayrıca CD haline getirip müzikseverlerin beğenisine de sunabildim.

 Musiki Dergisi : Müzik yapmada çalgıların önemi, birliktelikleri, hususunda ne düşünüyorsunuz? Tanini'de hangi çalgılar var, çalgı değişikliği planlarınız sözkonusu mu?

Tahir Aydoğdu: Yapacağınız müzikle ilgili çalgıları seçmektir doğru olanı.

Şimdiye kadar oluşturduğum topluluklarda bu uygulamayı gerçekleştirdim.

Eğer hedef Klasik Türk Musikisi ise çoğunlukla kendi çalgılarımızdan oluşan bir topluluk kurdum. Etnik caz yaptığımız Asiminor grubunda ise bas gitar,saksafon ve davulun yanında kanun sazını kullandık ve 3 albüm,onlarca yurt içi ve yurt dışı konser gerçekleştirdik,hatta bizden sonra birçok grup bizi örnek alıp başarılı çalışmalar yaptı.

Tanini Trio'ya gelince:

Buradaki hedef gerek Türk Müziği gerekse Batı Müziğinden örnekler verecek bir repertuvardı. Bu sebeple kanun , ney ve piyanodan oluşan Tanini Trio'yu 2006 yılında kurduk. Bu trio'yu oluştururken hedefimiz bir Batı Müziği eseri çalarken Türk Müziği nağmeleri kullanmak, bir Türk Müziği eseri çalarken Batı Müziği'nin tekniğinden faydalanmak idi.Gittiğimiz ülkelerde başarıyla konser verince ki ülkemiz için de geçerlidir- doğru yolda olduğumuzu anladık,şimdiye kadar "Dokunuşlar-I ve Dokunuşlar-II" adıyla iki albüm de gerçekleştirdik.

Tanini Trio'da çalgı değişikliği düşünmüyoruz ama zaman zaman sesleneceğimiz halk kitlesine göre perküsyon ve bas gitar çalan müzisyen eklediğimiz de oluyor.

Musiki Dergisi : Tanini'den başka grubunuz var mı?

Tahir Aydoğdu: Tanini Trio dışında çalıştığım başka gruplar ve projeler de oluyor.

Olması da doğal,tek bir proje etrafında değil de farklı projelerle hakkını vererek çalışan bir sanatçıyım.Bu projeleri kısaca özetlemek gerekirse:

a-)Caz sanatçısı Yıldız İbrahimova ile brilikte Tanini Trio konserleri yapıyoruz.

b-)Sufi'den Flamenko'ya adındaki projemiz var.

c-)Kanun konçertosunu gerek yaylı sazlar kenteti gerekse yaylı sazlar orkestrasıyla hem yurt içi hem de yurt dışında seslendirmeye devam ediyorum.

d-)Yeni bir gelişme de Haçatur Avedisyan ve Dadaş Dadaşova adlı Ermeni ve Azerbaycanlı bestecilerin eserlerini seslendirecek bir proje üzerinde çalışıyorum.

e-)Keman,ud ve kanun'dan "Radyo Üçlüsü" ile enstrümantal Türk Müziği yapan bir üçlü ile de konserler veriyoruz.

f-Bir başka proje de Ürdünlü piyanist,Türk çellist ile birlikte İspanyol besteci Manuel de Falla,Suriyeli ve Ürdünlü besteciler, Rus bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuvarı seslendiren bir üçlü daha var.Yakında Ürdün'de bir konserimiz olacak.

g-Zaman zaman gerçekleştirdiğim bir proje de tek başıma kanun resitalleri vermektir.

Musiki Dergisi : Grup icrada  mızrap birliği mi, gönül birliği mi?

Tahir Aydoğdu: Böylesi bir icrada her iki türde birliktelik gerekir.Sadece mızrap birliği yaparsanız işin ruhu eksik kalır,sadece gönül birlikteliği olsa bazı ayrıntılar eksik kalabilir.

Bu sebeple yaptığınız projenin etkileyici ve kalıcı olması, sadece beyine değil yüreğe de etki etmesi  bakımından,  böylesi bir icrada hem mızrap hem de gönül birlikteliği gerekir.O zaman gerçekleştirdiğiniz proje de başarıya ulaşır.

Musiki Dergisi : Geleneksel Türk müziğinin aslında oda müziği olduğu, değişen zaman içinde koro vb icraların çıktığı, özünde oda müziği olması ve usta müzisyenlerden oluşan bir oda müziği kümesinde anlamının daha çok belirdiği hususunda ne söylersiniz? 

Tahir Aydoğdu: Geleneksel Türk Müziği'nin - ben burada Klasik Türk Müziğimizin de demek istiyorum-

Oda Müziği olduğu düşüncesine katılıyorum, ne kadar küçük saz topluluğu ve küçük bir koroyla icra edilirse o kadar başarılı olacağına inanıyorum.

Bizim musikimizin yapısı gereği küçük bir saz topluluğu ve birkaç solistten oluşacak grup daha iyi anlaşacak,gerek enstrümantal  icrada gerekse sözlü eserlerin icrasında tertemiz ve doğru bir icra gerçekleştirecektir. Küçük bir toplulukta istediğiniz her türlü nüansı da yapmak kolay olacaktır,büyük bir koroda bunu sağlamak gerçekten zor iştir.

Esasında musikimizin korolarla icra edilmesi de ne kadar doğrudur bunun da tartışılması gerekir.Başlı  başına ayrı bir konu olarak değinilmesi gereken bir konudur.

 Küçük bir toplulukta bizim kendi çalgılarımız olan Ney,kemençe,tanbur,kanun ve Kudüm/Daire/ Bendir'in sesleri de daha güzel ve doğru duyulacaktır.

Batı Müziğinden gelen keman,klarnet,çello v.b. çalgılar kendi enstrümanlarımızın sesini bastırmakta hatta yok etmektedir.

Kendi çalgılarımızla birlikte yapacağınız veya kaydedeceğiniz bir eser için,keman, çello ve klarnet gibi çalgılar da  grup içindeki dengeyi bozmamak koşuluyla kullanılabilir.

Kalabalık bir koroda zaten kuşak farkı da oluşacağından, böylesi bir yapıda farklı ve yanlış icraların olması da kaçınılmazdır.

Musiki Dergisi : … Ve Kanun konçertosu... Kaç kez, nerelerde seslendirdiniz?

Tahir Aydoğdu: Bestecisinden sonra bu konçertoyu seslendiren ikinci sanatçıyım (*), hatta benden sonra seslendiren Halil Altınköprü'ye de destek olarak bir başka sanatçının da ortaya çıkmasına seviniyorum. Yeni öğrendiğim bir bilgi; ekim-kasım gibi CRR Senfoni orkestrası ile Serkan Halili'nin seslendireceğini duydum,ne güzel bir gelişme,umarım bu güzel konçertoyu daha fazla sayıda kanuniler özellikle konservatuvar mezunlarımız da icra eder.

Eserler bir tek çalıcının uhdesinde olmamalıdır, "bilgi paylaştıkça değeri artar" misali gençlerimizle paylaşmalı ve onlara destek olmalıyız,aksi takdirde bu tür eserlerin unutulacağını da bilmeliyiz.

(Tahir Aydoğdu’nun Kanun Konçertosu’nu nerede, kiminle ve hangi orkestralarla seslendirdiği bilgileri aşağıda verilmiştir- Musiki Dergisi)

 Musiki Dergisi : Durgu (kadans) ve bazı pasajlarda batı müziği icrası gibi düz değil de daha geleneksel, makamsal bir icra tarzı hususu konusunda düşünceleriniz...

Tahir Aydoğdu: Sizin de bildiğiniz üzere kadans yazılı bir eserdir, çoğunlukla kadansta yazılı notalara bağlı kalmak gerekir veya en azından kadansı referans kabul ederek çok fazla dışarı çıkmadan, notaların özüne bağlı kalarak, uygun süslemeler kullanarak seslendirmek gerekir.

Konçerto gibi büyük formda eseri yorumlayan sanatçının kadans üzerinde de yorum hakkı olduğuna inanıyorum, eğer bestecinin yazdığı kadans, çeşitli yorumlara müsaade ediyorsa, çok fazla abartmadan süslemeler yapılabileceğine inanıyorum.

Musiki Dergisi : Müziğimizde orkestra, koro şefliği hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

Tahir Aydoğdu: Bu sorudan kasdiniz Türk Müziği çalgılarının yer aldığı bir orkestra ise ona göre cevap vereyim;

Mümkün olduğu kadar kendi çalgılarımız kullanılmalı, bas eksiği hissedildiğinden, kendi çalgılarımızı örtmeyecek, yok etmeyecek şekilde viyolonsel hatta  kontrbas bile kullanılabilir.

Çalgıların yerleştirilmesi de ayrı bir uzmanlık konusudur. Bu konu ile ilgili olarak konservatuvarların araştırmalarından, bu konuda tecrübeli sanatçılar ve koro şeflerinden de faydalanılabilir.

Kanun, tanbur gibi sabit perdeli sazlar kemençe, ney ve keman gibi çalgıların yakınında yer almalıdır. Güçlü çalgıların yanına zayıf çalgılar yer almamalıdır. Gerekirse zayıf bir çalgıdan iki icracı tercih edilebilir, ama bu iki icracının mızrapta ve gönülde birlikte olması gerekir, en azından aynı kuşaktan olması gerekir.

Daha önceki sorulardan birine cevap verdiğim şekilde musikimizde koro şefi yoktur. Ancak bir fasıl esnasında topluluğu elinde defi ile yöneten bir ser-sazende'den bahsedilebilir. Eğer söz konusu olan küçük bir topluluksa ortada el-kol sallayan bir şefe ihtiyaç yoktur, topluluk üyeleri kendi içlerinde kolaylıkla anlaşabilir, bu şekilde anlaşıp ortaya iyi eserler çıkaran sanatçılar-topluluklar  vardır.

Bir orkestra şefinin veya batı müziği anlamında bir koro şefinin ne kadar zor yetiştiği ve yıllarını verdiği unutulmamalıdır. Bizde her önüne gelen standart olmayan tuhaf el-kol hareketleriyle koro yönettiğini sanmaktadır. Korolar bu şekilde yönetilmemelidir.

En azından  asgari/müşterek bir eğitim verilerek koro şeflerinin yönetimine ince bir ayar getirilebilir.

Musiki Dergisi : … Ve sizinle özdeşleşmiş, müzik tarihimizde bir ilk... Uluslararası kanun sanatçılarının ve kanun üzerine araştırmalar yapmış müzikologların buluştuğu "Kanun Sempozyumu"... İlki 2012'de İstanbul ve Ankara olmak üzere iki ayrı şehirde sizin koordinatörlüğünüzde gerçekleştirilmişti. Bu yıl Ekim 2015'de Ankara'da planlanıyor. Neler söylersiniz? Yurt dışından ve yurtiçinden kimler katılıyor. Detay verebilir misiniz?

Tahir Aydoğdu: Ekim ayı başında II. ncisini Ankara'da gerçekleştireceğimiz kanun festivali ve sempozyumunun hazırlıkları tamamlanmak üzere.

Bu festival ve sempozyumu; Türk Tanıtma Fonu, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nın destek ve katkıları ile gerçekleştireceğiz.

Festival koordinatörü benim. Yardımcılığımı Doç.Dr.Cenk Güray yapacak.

Organizasyonu da CLB adlı şirket ile gerçekleştireceğiz.

Ayrıca değerli hocalarımızdan oluşan bir danışma kurulumuz var. Bize destek olan çok sayıda kanun sanatçısı ve akademisyen de var,kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

I.festivale katılıp daha sonra vefat eden Halil Karaduman'ı ve Necati Yıldızdoğan'ı bir belgeselle anacağız. Kanun sazını icra eden değerli kanunileri davet edip hem çeşitli icralar isteyeceğiz hem de çeşitli oturumlara katılıp tecrübelerini aktarma imkanı tanıyacağız.

Dinleyiciler, bu sayede birçok değerli kanuni'yi tek bir mekanda dinleme fırsatı bulacaklar.

Düzenlediğimiz çeşitli atölye ve oturumlar sayesinde  değerli akademisyenlerimizin katkıları ile kanun sazını akademik yönden değerlendirip irdeleyeceğiz.

Kanun metodlarını konuşacağız.

10'dan fazla ülkeden kanuni katılımı olacak,kendileri ile görüşmelerimiz devam etmekte, ayrıca kanun sazına benzer Santur,Çeng,Koto gibi çalgılardan dinletilerimiz olacak,oturum aralarını da çoğunlukla kanun ile süsleyeceğiz.

Ayrıca sanal dünyayı kanun ile birleştiren bir sürprizimiz olacak.

Gençlerimizi de unutmadık,gelecek vaaden gençlerimize de yer verdik, ayrıca

"müzik engel tanımaz" başlığıyla çeşitli gençlerimize imkan vereceğiz.

Lütyelerimiz gelecek,kanun yapımında karşımıza çıkan sorunları tartışıp daha iyiye doğruya nasıl götürebilirizi konuşacağız.

Elektro kanun konusunda bir sunumumuz olacak.

Gerçekleştireceğimiz bir klip ile festival ve sempozyumumuzu yazılı -görsel basında tanıtacağız.

Daha pek çok ayrıntı var ,ama ana hatlarıyla yukarıdaki gibi özetlemiş olayım....

__________________________

(*) Kanun Konçertosu bestecisinden sonra ilk seslendirim ve plak kaydı: Ruhi Ayangil, 05 Ocak 1980, Şef: Hikmet Şimşek, İstanbul Senfoni -Yaylılar- Orkestrası, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi... Plak kaydı: Oradea Filarmoni Yaylı Ork. Şef. Cem Mansur, Kanun. Ruhi Ayangil, Macar Hungaroton Plak Firması.

 

Ferid ALNAR'ın ve Tâhir AYDOĞDU’nun solistliğinde çeşitli şefler ve yaylı çalgılar beşlisi ile seslendirilen Kânun Konçertosu’nun icra tarihleri:

İLK SESLENDİRİM: 

1-Viyana Senfonicileri Orkestrası -Solist:Ferid Alnar

   Yer:Viyana Radyosu- 1951 (Alnar'ın ilk icrası)

 2-Avusturya Büyükelçiliği / Ankara -Yaylı Dörtlü eşliğinde

   Solist:Ferid Alnar- 1958

 

1-)Cemâl Reşit Rey Senfoni Orkestrası  

Şef:Fahreddin KERİMOV

Cemâl Reşid Rey Konser Salonu /İstanbul   3.Kasım.1997

Solist:Tâhir AYDOĞDU (Aydoğdu'nun ilk icrası)

2-)İ.T.Ü.Yaylı Çalgılar Beşlisi  

Darphane Etkinlikleri/İstanbul  24.Ekim.1998

Solist:Tâhir AYDOĞDU

3-4)Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

Şef:Tadeutsze STRUGALA

CSO Konser Salonu/Ankara  20-21. Kasım.1998

Solist:Tâhir AYDOĞDU

5-)Anadolu Yaylı Çalgılar Beşlisi

Sevda-Cenap AND Vakfı tarafından düzenlenen “Ferid ALNAR” ödül töreni sonrası Hilton Otel/Ankara    7.Aralık.1998

Solist:Tâhir AYDOĞDU

6-)Yaylı Sazlar Beşlisi

“Türk Beşleri Gecesi” Antalya Kültür Merkezi  19.Aralık.1998

Solist:Tâhir AYDOĞDU

7-8-)İzmir Devlet Senfoni Orkestrası   Şef:Hikmet ŞİMŞEK

İzmir D.S.O.Konser Salonu/İzmir    26-27.Şubat.1999

Solist:Tâhir AYDOĞDU

9-10-)Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası  Şef:Vladimir ALTSHULER

Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu/Adana  10-11.Kasım.2000

“10.Kasım ATATÜRK’ü anma Konseri”

Solist:Tâhir AYDOĞDU

11-)Anadolu Yaylı Çalgılar Beşlisi

Solist:Tâhir AYDOĞDU (Kanun)

18. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Devlet Resim & Heykel Müzesi Salonu

9.5.2001 Çarşamba

Ferid ALNAR’ın Kanun Konçertosu ve Çiftetelli(Adagio)

12-13-14-)Anadolu Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde

Solist:Tâhir AYDOĞDU (Kanun)

20.2.2003 Hilton Oteli............................Cezayir

21.2.2003 El Mouggar konser salonu.....Cezayir

22.2.2003.Kültür Sarayı..........................Cezayir

15-)Anadolu Yaylı Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde

Solist:Tâhir AYDOĞDU (Kanun)

4.3.2003 T.C. Büyükelçiliği Tokyo/Japonya

16-17)Sinfonietta Koblenz  eşliğinde

     Solist:Tahir AYDOĞDU

     Şef:Sedat ŞEN

     Koblenz- Worms / ALMANYA

     Temmuz 2003

18)Ukrayna Ulusal Filarmoni Orkestrası

      Solist :Tahir AYDOĞDU

      Şef:Mykola DYADYURA     

      26.11.2004 Kiev/UKRAYNA

19)Erciyes Üniversitesi Oda Orkestrası

     Solist:Tahir AYDOĞDU

     22.10.2005

     Erciyes Üniversitesi Kültür Sitesi KAYSERİ

20)Hacettepe Senfoni Orkestrası

     Solist:Tahir  AYDOĞDU

     Şef:Erol ERDİNÇ

       25.10.2005 Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi M Salonu

     (CUMHURİYET KONSERİ)

21)AKBANK ODA ORKESTRASI KONSERİ

     Şef:Cem MANSUR

     Solist:Tahir AYDOĞDU

     Boğaziçi Üniversitesi Albert Hall Konser Salonu

     26.10.2005

22-23)CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

     Şef : Cem MANSUR

     Solist: Tahir AYDOĞDU

     “İSMET İNÖNÜ’yü anma konseri”

    22/23.Aralık.2005 C.S.O.Salonu    

24)ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

  Şef:Hakan Kalkan

  Solist:Tahir Aydoğdu

  Tarih:12.ekim.2006/Antalya Kültür Merkezi

“ 100.Doğum yılında FERİD ALNAR’ı anma konseri”

25-)ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

  Şef:Silvano Frontalini

  Solist:Tahir Aydoğdu

  Tarih:20.ekim.2006/Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu

  “CUMHURİYET BAYRAMINI CUMHURİYET BESTECİSİ HASAN FERİD ALNAR ile ANMA KONSERİ”

26-27-)BURSA BÖLGE DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

 100.DOĞUM YILDÖNÜMÜNDE FERİD ALNAR’ı anma konseri

 Şef:Emil Tabakov

 Solist:Tahir Aydoğdu

Tarih:30 kasım/1 aralık.2006

Fethiye Kültür Merkezi/BURSA

28-)MERSİN DEVLET OPERA ve BALESİ ORKESTRASI

     Şef:Murat Kodallı- Solist:Tahir Aydoğdu

     28.Mayıs.2008 /7.Mersin Müzik Festivali kapsamında....

      Yer:Mersin Kültür Merkezi

29-)ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

      SENFONİ ORKESTRASI Şef:Ahmet TAVİLOĞLU

      Solist:Tahir AYDOĞDU (kanun)

      6.6.2008 Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı

      ESKİŞEHİR

30-)Edirne-Trakya Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası

Şef:Ömer Yöndem-Solist:Tahir Aydoğdu(kanun)

Yeni Yıl Konseri-30.12.2008

31-)12.06.2009 Bilkent Senfoni Orkestrası

Şef:Işın Metin/Solist:Tahir Aydoğdu (kanun)

32-)4.6.2010 “Boğazın Sesi orkestrası”

Şef:Faruk Kanca/Solist:Tahir Aydoğdu

(Yaylı sazlar beşlisi eşliğinde....)

Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu

33-) 9.ekim/october.2010

Greco-Turkish musical event

Megaron Orchestra Camerata of the Friends of Music

Solist/Soloist:the  Turkish kanun Player,Tahir Aydoğdu

Conductor:Anastasios Symeonidis

Yer/Place:Benaki Museum-Atina/Athens

34-) 21.mart.2011

NEVRUZ KONSERİ-Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrası

Şef:Tolga Taviş-Solist:Tahir Aydoğdu

Ferid ALNAR’ın kanun konçertosu

 

35-) 12.Temmuz.2011 Ottawa/KANADA

Yaylı sazlar beşlisi eşliğinde

Solist:Tahir Aydoğdu

Dominion Chalmers  Kilisesi

(Music & Beyond festivali kapsamında...)

36-)24 Ocak 2012 Ankara Radyosu

Şef:Orhun Orhon/Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası

Solist:Tahir Aydoğdu

37-) 11.Mart 2012 Ferid Alnar’ı anma konseri

Solist:Tahir Aydoğdu/Özsoy Kuartet

Operet sahnesi

38-) “Klang Der Welt” Kammermusikreihe  Deutsche Oper Berlin

Israel & Turkei :Ferit Alnar’ın kanun konçertosu Solist:Tahir Aydoğdu

Indıra Koch/Violine-Chie peters/Violine-Juan Lucas Aisemberg/Viola-

Johannes petersen/Violoncello-Florian Heidenreich/Kontrabass

22 Ekim 2012 Berlin Deutsch Opera

39-40-) Ferit Alnar’ın kanun konçertosu

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası

Şef:Alparslan Ertüngealp/Solist:Tahir Aydoğdu/Kanun

18 Ocak 2013 saat:20.00/Fulya Sanat merkezi

19 Ocak 2013 saat:20.00/Cennet Kültür merkezi (Küçükçekmece)

41-42-) "Itri'yi 300.ölüm yıldönümünde anma konseri"

CSO. şef:Erol Erdinç-Solist:Tahir Aydoğdu

Ferid Alnar'ın kanun konçertosu

14 -15 Mart 2013-CSO Konser salonu

43-) Mersin Üniversitesi (MEÜ) AKADEMİK ODA ORKESTRASI -Şef:Hakan Şensoy

Solist:Tahir Aydoğdu-MEÜ Çiftlikköy yerleşkesi-Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi /1 Nisan 2013 Pazartesi-saat:19.30

44-) "Ankara'dan Karşıyaka'ya "

ÖZSOY DÖRTLÜSÜ - ODA MÜZİĞİ GRUBU

Tahir Aydoğdu-Kanun/2 Nisan 2013 Salı saat:20.30

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi

45-)"Strings Attached East Meets West"

Tahir Aydoğdu/Kanun-Arzu Kırtıl Lord/Piyano

Aykut Durşen/Kontrbas ve Kreissler Kuartet

Culturel Center of Abbaye de Neumunster

4 Nisan 2013 perşembe saat:19.30

46-) "Bir Türk gecesi"

ÖZSOY KUARTET ve Tahir AYDOĞDU(kanun)

İzmirSanat -17 4 2013

47-) “Peşrev'den Konçerto'ya”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar konser salonu

26 Haziran 2013 Gaziantep

1.Bölüm:Kanun resitali

2.Bölüm:Kanun Konçertosu-Çiftetelli,-Sen sen sen

Bilgehan Erten/1.Keman-Tangör Ertaş/2.Keman-

Murat Cangal/Viyola-Onur Şenler/Çello-Umur Koçan/Kontrbas

48-) Peşrev'den Konçerto'ya”  Solist:Tahir Aydoğdu

Özsoy Quintet- CRR Konser Salonu-İstanbul- 9 12 2013

49-) Feldkirsch Şehir Orkestrası/ Şef:Murat Üstün

Solist:Tahir Aydoğdu(Kanun)

26 Nisan 2015 Pazar-Musicshule-Feldkirsh

 

 

Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:, “…Babamla, çalışmak, pek, kolay, değildi, ama, kendisine, danışıyor, teknikler,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer YAŞANIM Haberleri
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Hür olmak... Tuluyhan Uğurlu
Müzik evrensel midir?.. Dr. Fatih Coşkun

Müzik evrensel midir?.. Dr. Fatih Coşkun
Rusya’da Bale Topluluğu’nda 50 sanatçıda covit 19 tesbit edildi…
Bir emeklilik hikayesi… Tanburi Hakan Talu
Türkiye’de covit-19 sürecinde müzisyenler ve müzik performansına etkileri… Orkun Zafer Özgelen
Yorgo Vapuridis : Türkiye'nin ilk taverna müzisyeni
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Ferit Tan (1906-1991)... Cemil Altınbilek
Türk Musikisi Federasyonu’nda yeni yönetim göreve başladı…
Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Mavi Nota Dergisi 2021 Ödülü Sıtkı Sahil'e verildi...
Günün Sözü
“Yalancılık üzerine kurulmuş "siyasi şey" çözüm sağlamıyor…“
(Ayhan Sarı)
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.28ms
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry|wholesale jerseys