Bugün - Tuesday, March 19, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

Türk Müziği’nin 2023 - 73 Yol Haritasının Belirlenmesi Uluslararası Sempozyumu'na başvurular…

Bu yıl 27 Mart - 24 Nisan 2020 27.si düzenlenecek olan İstanbul Türk Müziği Festivali etkinliklerine, Türkiye'nin gelecek 50 yıllık yol haritasına ışık tutmayı amaçlayan uluslararası sempozyum ile başlıyor.Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve İstanbul Türk Müziği Konseyi işbirliğinden düzenlenecek olan “Geçmiş Uygulamalar Işığında, Türk Müziği’nin; 2023/73 Yol Haritasının Belirlenmesi Uluslararası Sempozyumu”na katılmak isteyenler bildiri özetlerini 17 Ocak 2020 tarihine kadar gönderebilirler.

KONGRE SEMP.PANEL Haberi - Friday, December 6, 2019 - 20:51
Bu yıl    27 Mart - 24 Nisan 2020 27.si düzenlenecek olan İstanbul Türk Müziği Festivali etkinliklerine, Türkiye'nin gelecek 50 yıllık yol haritasına ışık tutmayı amaçlayan uluslararası sempozyum ile başlıyor.Haliç Üniversitesi Konservatuvar  ve İstanbul Türk Müziği Konseyi  işbirliğinden düzenlenecek olan  “Geçmiş Uygulamalar Işığında, Türk Müziği’nin; 2023/73 Yol Haritasının Belirlenmesi Uluslararası Sempozyumu”na katılmak isteyenler bildiri özetlerini 17 Ocak 2020 tarihine kadar gönderebilirler.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

1.ÇAĞRI

Sn. Bilim/Sanat İnsanlarımız, Akademisyenlerimiz, Araştırmacılarımız;

MÜZDAK olarak, 1993’te başlattığımız yolculuk sonunda, alanında tek ve özgün olan ‘İstanbul Türk Müziği Festivali’, 2020’de 27.yılını kutlayacak, ‘özel etkinlik  programı ve sempozyum’ hayata geçirilecektir. Konseyimizce, ‘27. İstanbul Türk Müziği Festivali’ kapsamında yer alacak olan, ‘Geçmiş Uygulamalar Işığında, Türk Müziği’nin; 2023/73 Yol Haritası’nın Belirlenmesi Uluslar arası Sempozyumu’, 01-03 Nisan 2020 tarihleri arasında, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı  ev sahipliğinde     Şişhane / İstanbul’da  düzenlenecektir.

Bu seneki sempozyum ev sahibi/ortağı, 1999/2000 döneminde eğitime başlayan ve  amacı; “önce ulusal ve evrensel estetik değerlerden hareketle ülkemizin sanat potansiyelini kaliteli bir şekilde arttırmak, yetenekli gençlerimize cazip iş olanakları sunabilmek, onların bilgilerini ve  yaratıcılıklarını geliştirerek ulusal ve uluslararası alanlarda tam donanımlı, yüksek sanat anlayışına sahip, açık fikirli, bilimsel ve sanatsal idealizme sahip bir genç nesil olarak topluma kazandırmak” olan “Haliç Üniversitesi Rektörlüğü ve Konservatuvarı” olacaktır.

Müzik alanı, üniversiteler bünyesinde gelişmekte, bugün için; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (1), Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (1), GSF  Müzik Bölümü (15), Konservatuar (48), Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı (24), Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (55) v.b. eğitime açılmıştır.

Çoğalma ile birlikte, müzikte sorun haline gelen ve çözül(e)meyen bazı yanlışların, yeni kurulan kurumlara geçmesi kaçınılmazdır. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalları -yeni hazırlanan- müzik müfredatlarında; Türk müziği makamlarının, Türk müziği çalgılarının eğitime alınması v.b. bazı çok sesli müzik mensuplarınca eleştirilmektedir. Siyaset kurumlarının ve üst makamların, müziğin; “hem sanat, hem bilim” olduğu gerçeğinde/bilincinde olamaması durumunda,   müzik kurumları  olumsuz etkilenmektedir.

Bilim dallarında görev yapan diğer alan  akademisyenlerin; sosyal yönlerinin geliştirilmesi, sanat/spor alanlarında çalışmalar yapması, gelişim açısından en doğal ve doğru yoldur. İnsanlar; bir şekilde -amatör/profesyonel- müzikle ilgilenmektedir. 26 yıldır, festival içinde yer verilen etkinliklere katılan  müzik STK’ları topluluklarında ve salonu dolduran  seyirciler arasında  her meslekten kişileri görmek mutluluk vericidir.

Müzik Eğitimi’nden amaç; “sanatı iyi derecede özümseyen, kaliteli sunum yapabilen, araştırmacı/derlemeci ruha sahip, örnek alınacak kişi olan, çalgısında/sesinde gelişmeyi hedefleyen, bilgi derinliği olan, etikliğe önem veren, araştıran-derleyen, üreten, kısaca; “bilime/sanata; akademik ve  tarafsız  bakabilen kişiler” yetiştirilmesidir.

Bu sempozyum, Türk Müziğinde yeni yol haritası nasıl olmalıdır? sorusuna cevap vermeyi amaçlamaktadır.

Özellikle, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sn.Mehmet Naci TOPSAKAL’ın; Türk Müziği’ne olan sevgisi-ilgisi, sorunların ve çözümlerin ortaya konularak “Türk Müziği’nde geleceğe yürünmesi” isteği, sempozyuma yön vermiştir.

Geçmişten gelen, sanat ve estetik yönü yüksek müziğimiz, Türk Müziği eğitiminin geç başlamasının yanı sıra; insani ve toplumsal değerlerdeki kayıplar ve yozlaşmalar sebebiyle doğal gelişim sürecini yerine tam olarak getirememiştir. Özellikle “yeni eser üretiminde” sıkıntılar söz konusudur. Yeni eserler genel olarak sayıca yetersiz, bizi yansıtmayan, sanat ve estetik endişelerinden yoksun eserlerdir. Nitelikli yeni eserlerin üretilemediği bir sanat dalının varlığını sürdürebilmesi zordur. Yeni bir yol haritasına ihtiyaç kaçınılmazdır; hatta geç bile kalınmıştır. Bu konular sempozyumda da dile getirilecektir.

Sempozyumda, “Eğitim, Programlar, MEB-Kültür Politikaları” alanındaki arayışlara yardımcı olmak, Türk Müziği alanı; akademisyenlerin/uzmanların/sanatçıların hazırladığı  özel çalışmaların/araştırmaların/projelerin  sunulmasını ve tartışılmasını  sağlamak, nokta atışları yaparak hedefe ulaşmak amaçlanmaktadır...

Çünkü; ‘müziğin sorunlarını başkaları değil, yine müzik insanları çözecektir.’

Sempozyum konu başlıklarıyla ilgili; ‘özel çalışması olan bazı akademisyen/sanatçılar’ çağrılı olarak davet edilecektir.

Siz değerli akademisyenleri/araştırmacıları, özgün çalışmalarınızla aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Saygılarımızla.

 

Dr.Öğr.Üyesi Güldeniz Ekmen Haliç Üniversitesi Konservatuvar Müdürü                                                              Dr.Öğr.Üyesi Göktan AY İTÜ TMDK,MÜZDAK Başkanı

 

MEB, KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI, İBB ve TRT Katkılarıyla

27. İstanbul Türk Müziği Festivali

(27 Mart - 24 Nisan 2020)

 

ULUSLARARASI SEMPOZYUM

 

“GEÇMİŞ UYGULAMALAR IŞIĞINDA, TÜRK MÜZİĞİ’NİN;2023/73 YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU  “Eğitim, Programlar, Kültür Politikaları(01-03 NİSAN 2020 / İSTANBUL)

ÖZEL BİLGİLER:

Sempozyumda; daha önce sunulmamış/yayınlanmamış, yeni ve özgün araştırmalar/çalışmalar  tercih edilecektir. Özet kabullerinden sonra başlık ve içerik değiştirilemeyecektir.

Bildiriler, en fazla iki isimle hazırlanmalıdır.  Sempozyum; tek salonda yapılacaktır.

Bildiri asılları, sunumdan sonra teslim alınacaktır.

             Takvim

01-17 Ocak 2020 bildiri özetlerinin gönderilmesi, 31 Ocak  2020 bildirisi kabul edilenlere dönüş yapılması, 01-03 Nisan 2020 Sempozyum. Katılım ücreti: 250.TLdir. Ancak; Türkiye dışından katılanlardan, Haliç Üniversitesi Akademisyenleri’nden, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT katılımcılarından, Çağrılı Bildiri Sahiplerinden ve Sempozyum  Bilim/Sanat  Kurulu üyelerinden  ücret alınmayacaktır.

Türkiye dışından başvurup bildirisi kabul edilenlerin, yol ücreti kendilerine ait olup, İstanbul’da tarafımızdan misafir edileceklerdir.

Bildiriler her zaman olduğu gibi e-yayın veya ofset olarak  yayınlanacaktır.

Bildiri özetleri gönderimi ve sempozyum yazışmaları, yukarıdaki tarihlere uygun olarak: muzdakhalicsempozyumu@gmail.com üzerinden  yapılacaktır.

SEMPOZYUM Alt Konu Başlıkları

Türk Müziği’nde;

1/ Kültür ve Turizm Bakanlığı Politikaları.

2/ MEB Politikaları.

3/ Konservatuarlar,

GSF Müzik Bölümleri,

Eğitim Fakülteleri GSE Bölümü, Müzik Öğretmenliği ABD,

Anadolu GSL Eğitim Programları ve Mezun Çıktıları.

4/ 2019/2023’ü kapsayan 11.Kalkınma Planları Etkileri.

5/ Lisans,

Yüksek Lisans,

Sanatta Yeterlik,

Dr. Eğitimi Programları Analizi ve Mezun Çıktıları,
6/ Genel Hedefler ve Yol Haritası…

7/ Bestecilik, Kompozisyon

8/ Projeler, Öneriler…


Sempozyum  Onursal Başkanları

Mehmet Naci TOPSAKAL / Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Prof. Dr. Melek Güneş YAVUZER / Haliç Üniversitesi Vekil Rektörü


Sempozyum Eş Başkanları

 Dr.Öğr.Üyesi Güldeniz EKMEN / Haliç Üniversitesi Konservatuvar Müdürü

Dr.Öğr. Üyesi  Göktan AY/ (MÜZDAK) İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi Başkanı / İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı

 

 

                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“GEÇMİŞ UYGULAMALAR IŞIĞINDA, TÜRK MÜZİĞİ’NİN;2023/73 YOL HARİTASININ BELİRLENMESİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU”

BAŞVURU FORMU

KURUMU

 

YAZIŞMA ADRESİ

 

E-Posta (*)

 

TELEFON, FAX

 

 

 

Bildiri başlığı ve 200 kelimelik özeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:Bu, yıl, , , , 27, Mart, , 24, Nisan, 2020, 27si, düzenlencek, olan, İstanbul, T,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer KONGRE SEMP.PANEL Haberleri
MÜZDAK “2021 Popüler Müzik Besteciliği Paneli” Sonuç Raporu…
Gökmen Özmenteş “Okan Murat Öztürk ile Salı Söyleşileri“nde...
Çocuk Şarkıları ve Okul Marşları Besteciliği Paneli Raporu…

Çocuk Şarkıları ve Okul Marşları Besteciliği Paneli Raporu…
Prof. Erol Parlak “Okan Murat Öztürk ile Salı Söyleşileri“nde...
Ayhan Sarı “Okan Murat Öztürk ile Salı Söyleşileri“nde...
Tanbûrî Cemil Bey -online- Sempozyumu 7-9 Mayıs 2021'de...
Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED) Türk Müziği Çalıştayı...
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Mavi Nota Dergisi 2021 Ödülü Sıtkı Sahil'e verildi...
Tanbur: Bir resim ve İstanbullu bir saz hakkında... Hakan Talu
Hasan Saltık ile müzik endüstrisi üzerine bir söyleşi… Süleyman Fidan[1]
Günün Sözü
Bir delil ile 40 bilgeyi ikna ettim, fakat 40 delil ile bir cahili ikna edemedim...
(İmami Şafi (767-820))
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.29ms