Bugün - Thursday, April 18, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

'Dünyanın Kemanları' festivali CRR’de…

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Dünyanın Kemanları Festivali” 15 – 17 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle ve genç yetenekleri ağırlıyor.

FESTİVAL Haberi - Tuesday, November 14, 2017 - 23:43
Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Dünyanın Kemanları Festivali” 15 – 17 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle ve genç yetenekleri ağırlıyor.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserlerin yanı sıra gün boyu paneller ve söyleşilerin yer alacağı festival, 15 Kasım Çarşamba günü saat 17.00’de, Cihat Aşkın ve Serhan Bali moderatörlüğünde festivale katılan sanatçıların yer alacağı açılış paneli ile başlayacak. Ücretsiz ve dinleyicilere açık panel sonrası misafirler saat 18.00’de, genç kemancılar Elfida Su Turan, Ilgın Top ve Bade Daştan’a piyanist Orçun Orçunsel’ in eşlik edeceği “CAKA Yıldızları Konseri” ni ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Festivalin ilk akşamı, 15 Kasım Çarşamba saat 20.00’de ise, “3 Kemanın Hikâyesi” dinleyiciler ile buluşacak. Günümüzün önde gelen kemancılarından Shlomo Mintz, klasik, caz ve kökeninde yatan Çingene müziğini aynı derece ustalık ve incelikle bir araya getirebilen keman virtüözü Roby Lakatos ve müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan Cihat Aşkın’a konserde Aşkın Ensemble eşlik edecek.

Festivalin ikinci gününde uluslararası sahnelerin en çok aranan genç virtüözlerinden Francesca Dego ve Francesca Leonardi, Avrupa’nın parlayan oda orkestraları arasında yer alan Kiev Virtuosi ile ilk kez İstanbul’da 16 Kasım Perşembe saat 20.00’da konser verecekler.

Festivalin son günü olan 17 Kasım Cuma saat 17.00’de Cihat Aşkın, İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak’ın katılımıyla “Türk Keman Sanatında Bir Efsane: Nubar Tekyay” paneli ve saat 19.00’da sanatçılar Cihat Aşkın, Parisa Arsalani ve Behrang Hasani ile “Ortadoğu’nun Kadim Geleneği Konser Öncesi Söyleşisi” ücretsiz olarak yer alacak. Festivalin kapanışı ise, 17 Kasım Cuma saat 20.00’de başlayacak olan “Ortadoğu’nun Kadim Geleneği” konseri ile yapılacak.

PROGRAM :

15 Kasım 2017 Dünyanın Kemanları Açılış Söyleşisi   Saat: 17.00

Serhan Bali ve Cihat Aşkın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan söyleşinin konukları festivale katılan sanatçılar olacaktır.

Etkinlik Ücretsizdir.

---

CAKA Yıldızları Saat: 18.00

Sahne bu kez Cihat Aşkın’ın Küçük Arkadaşları’nda!  CAKA bünyesinde önemli başarılara imza atan Caka müzisyenleri Elfida Su Turan, Ilgın Top ve Bade Daştan bizi kendi yolculuklarına davet ediyor. Sanat hayatları boyunca yaşadıkları deneyimleri paylaşırken, unutulmaz bir performans vaad ediyor. Genç neslin başarılı orkestra şefi, besteci ve piyanistlerinden Orçun Orçunsel’in eşliği ve sunumuyla gerçekleşecek konser özellikle klasik müziğe ilgi duyan ve eğitimine devam eden genç müzisyenlere harika bir yol haritası olacaktır.

Elfida Su Turan "keman"
Ilgın Top "keman"
Bade Daştan "keman"
Orçun Orçunsel "piyano"

Program

P. Tchaikovsky  Waltz, Schzerzo
H. Vieuxtemps …. Fantasia- Appasionata
F. Mendelssohn….. Mi minor Keman Konçertosu 1. Bölüm
F. Kreisler - Zigeuner Capriccio
P. Vladigerov - Song
F. Waxman - Carmen Fantasy

Etkinliğimiz Ücretsizdir.

---

3 Kemanın Hikayesi Saat: 20.00

Shlomo Mintz
Roby Lakatos
Cihat Aşkın

Aşkın Ensemble

Keman yüzyıllardan beri değişik kültürlerde yer almış, sevilmiş ve çalınmış bir çalgıdır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, farklı şekillere girmiş ve her kültürde sevilmiş, hikayelere, romanlara ve filmlere konu olmuştur. 3 Kemanın Hikayesi'nde birbirinden değerli sanatçılar farklı kültürlere ait keman eserlerini icra edecekler ve muhteşem bir performans ile DÜNYANIN KEMANLARI festivalini açacaklar.

Shlomo Mintz
Mükemmel müzikalitesi, stil çeşitliliği ve kusursuz tekniğiyle günümüzün önde gelen kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Dünyanın en iyi orkestraları ve şefleriyle düzenli olarak konser veren sanatçı, kaydettiği yirmiden fazla albümle aralarında  Grand Prix du Disque, Edison, the Cremona Music Award ve Gramophone’un da bulunduğu pek çok ödüle layık görülmüştür.  Mintz, 2015 yılında Queensland  Symphony Orchestra’nın daimi solisti olarak iki yıl boyunca pek çok performansa imza atmıştır. Sanatçı aynı zamanda “ Violins of Hope” projesinin kurucuları arasında yer almaktadır, proje müzik vasıtasıyla tüm dünyaya barışı anlatmaktır. Bugüne kadar Claudio Abbado, Lorin Maazel, Mstislav Rostropovich ve Pablo Casals gibi efsanevi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Mintz, henüz on sekiz yaşındayken sanatsal uğraşlarına şefliği de eklemiştir, o günden bu yana dünyanın dört bir yanında ünlü orkestraları yönetmektedir.

Roby Lakatos
Klasik, caz ve kökeninde yatan Çingene müziğini aynı derece ustalıkla ve benzersiz bir incelikle bir araya getirebilen keman virtüözü Roby Lakatos, sadece güçlü bir virtüöz değil, farklı tarzları birleştiren çok yönlü repertuvarı ile sıra dışı bir müzisyendir. Klasik müzik eserlerini, caz parçalarını ve Macar halk şarkılarını aynı rahatlıkla icra eden Lakatos, klasik tanımlamalara meydan okuyan nadir müzisyenlerdendir.  Menuhin ve Vadim Repin gibi dâhi kemancıların hayranlığını kazanmış Lakatos’un keman stili Stéphane Grapelli’yle karşılaştırılmaktadır. 
Roby & Ensemble adı altında topladığı 1999 ECHO Klasik ödüllü topluluk Herbie Hancock, Joshua Bell, Nigel Kennedy gibi müzisyenlerle de işbirliği yapmıştır. Dünya çapında sayısız festival ve konserlerde yer almasının yarı sıra Herbie Hancock, Quincy Jones, Stéphane Grappelli gibi en büyük caz müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaşmıştır.

Cihat Aşkın
Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak görülmektedir.Aşkın; Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi dünyaca ünlü müzisyenler ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın dört bir yanında, Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’da bulunan birçok sanat merkezinde konserler verdi ve çeşitli festivallere katıldı. Menuhin ve Flesch yarışmaları dâhil birçok ödülün sahibi olan Aşkın, Roma Foyer des Artistes ve The J. F. Kennedy Center for the Performing Arts - Gold Medal ödüllerine layık görüldü. Sanatçı,tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ismini verdiği projesini 2004 yılında hayata geçirdi. Basın tarafından “Bu toprağın kemancısı” olarak onurlandırılan sanatçı,değerli bestecilerimiz U.C.Erkin ve N.K.Akses’e ait konçertoların ilk CD kaydını gerçekleştirdi. Çağdaş Türk eserlerinin yanı sıra, besteleri kendisine ait olan birçok eseri albüm haline getirdi. Dünya keman literatüründe bir ilk olan Kreutzer 42 Etüd albümü yayınlandı. Kalan Müzik’in yanı sıra Warner Classics ve CPO firmaları ile çalıştı.

16 Kasım 2017

 

Francesca Dego & Francesca Leonardi & Kiev Virtuosi Oda Orkestrası

Uluslararası sahnelerin en çok aranan genç virtüözlerinden Francesca Dego ve  Francesca Leonardi, Avrupa’nın parlayan oda orkestraları arasında yer alan Kiev Virtuosi ile ilk kez İstanbul’da, Dünyanın Kemanları Festivali kapsamında ilk kez İBB CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.


Francesca Dego
Uluslararası sahnelerin en çok aranan genç kemancılarından biri olma yolunda ilerleyen Deutsche Grammophon sanatçısıdır; çıkış albümü olan Paganini’nin 24 Kapris’ini ex-Ricci Guarneri del Gesù kemanı ile çalmıştır ve büyük övgüler almıştır. Beethoven’ın Keman Sonat’larının hepsini kaydetmiştir ve son kısmının kaydı Ekim 2015’te yayımlanmıştır. Dünyanın önde gelen orkestralarıyla sahne almaktadır ve son zamanlarda öne çıkan performansları Monte-Carlo Filarmoni, Oviedo Filarmoni, Ermenistan Filarmoni, Tataristan Devlet Senfoni, Tiflis Filarmoni, Ukranya Ulusal Senfoni, Fresno Filarmoni, Reno Oda Orkestrası, Santa Barbara Senfoni, Kuzey Çek Filarmoni, Wuhan Filarmoni, Tayland Filarmoni ve Liban Filarmoni gibi orkestralarla olmuştur. Francesca sayısız ulusal ve uluslararası yarışmaları kazanmıştır ve 2008 senesinde 1961’den beri Cenova’da yapılan meşhur Paganini Yarışması’nı kazanan ilk İtalyan kadın olması sebebiyle yoğun bir ilgi toplamıştır. Ayrıca finale kalan en genç müzisyen olması sebebi ile ‘’Enrico Costa’’ ödülüne layık görülmüştür.Sanatçı, prestijli konser salonlarında ve festivallerde pek çok başarılı performansa imza atmıştır. Bunlar arasında Londra’daki Wigmore Hall, Buenos Aires’deki Teatro Colón, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın Great Hall salonu ve St Petersburg Filarmoni, Lisbon’daki Teatro Sao Carlos, Şanghay’daki Doğu Sanat Merkezi ve Pekin’deki Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi, Roma’daki Parco della Musica Oditoryum’u, Reims’daki “Les Flâneries Musicales” festivali ve Antibes’deki ‘’Generation Virtuoses’’ festivali, Lübnan’daki Al Bustan festivali ve Peru’da Sociedad Filarmonica de Lima yer almaktadır.

Francesca Leonardi
Ünlü kemancı Salvatore Accardo der ki; ‘’ Francesca Leonardi tam anlamıyla muhteşem bir piyanisttir. Saf ve etkileyici müziksel yeteneğini kusursuz bir teknikle birleştirir.’’Francesca Leonardi, Deutsche Grammophon ile kayıt yapan ilk İtalyan kadın müzisyendir; hatta on iki yıllık düzenli keman partneri Francesca Dego ile Beethoven’ın keman sonatlarının kaydını yeni tamamlamıştır. Genç yaşından itibaren, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı 14 ödülle ün kazanmıştır. İlk solist olarak sahneye çıkışını 16 yaşında Rosetum Orkestrası ile Mozart Konçerto K 415’i sergileyerek yapmıştır ve o zamandan beri sayısız İtalyan ve yabancı orkestrayla solist olarak çalmaya devam etmektedir. 2007’de Mayıs ayında ‘’Classica Viva’’ Musicial Editions adlı oluşum Leonardi’nin Debussy’den ‘’Second Book of Preludes’’ ve Chopin’den Andante Spianato e Grande Polonaise bestelerinden oluşan ilk solo CDlerini yayımlamıştır. Oda müziği oluşumlarında aktif olarak yer almaktadır ve düzenli olarak çalgıcılar, şarkıcılar ve oda gruplarıyla performanslar sergilemektedir. 2011’den beri düzenli olarak tanınmış İngiliz piyanisti Nigel Clayton ile birlikte duo çalışmaları yapmaktadır.Erken yaştan itibaren öğretmeye karşı hevesli ve tutkuludur ve şu an İtalya’daki ‘’Ghendini’’ Konservatuarı’nda Oda Müziği öğretmenidir.

Kiev Virtuosi Oda Orkestrası
Kiev Virtuosi müzisyenleri en iyi oda muzisyenlerinden ve dünya çapında Paris’ten Japonya’ya; Londra’dan San Fransisco’ya; Güney Amerika ve Avustralya’da sahne almış profesyonel solistlerden oluşmaktadır.

Yoğun oda orkestra aktivitelerine ek olarak; Kiev Virtuosi aynı zamanda özel projeler için çağırılan bir senfonik orkestradır. 2016 yazında Kiev Virtuosi oda orkestrası ve Kiev Virtuosi senfoni orkestrası birlikte Azerbeycan’daki Gabala Müzik Festivali’nde yer almıştır ve İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’de performanslar sergilemiştir. Önemli solistlerle Kiev’deki Franco Tiyatrosu’nda senfonik konserler vermişlerdir ve bu, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından övgülerle karşılanmıştır. Kiev Virtuosi dünya çapında konserler vermektedir.

Program 
A. Vivaldi - Sonbahar
F. Mendelssohn - Keman, piyano ve yaylı sazlar için konçerto 
P.I Tchaikovsky - Souvenir de Florence

17 Kasım 2017

Türk Keman Sanatında Bir Efsane “Nubar Tekyay”     Saat: 17.00

İncila Bertuğ, Hüseyin Kıyak, Cihat Aşkın

Etkinliğimiz Ücretsizdir.

---

Ortadoğunun Kadim Geleneği Konser Öncesi Söyleşi     Saat: 19.00
Cihat Aşkın, Parisa Arsalani, Behrang Hasani

Etkinliğimiz Ücretsizdir.

---

Ortadoğunun Kadim Geleneği       Saat: 20.00

Cihat Aşkın "Orkestra Şefi, keman"  
Parisa Arsalani "vokal"
Behrang Hasani "keman"

Aşkın Ensemble

Ortadoğu müziği denince akla Türk müziğinin de mensubu olduğu ‘Makam Müziği’ ailesi gelir. Makamlar her ülkeye ve kültüre  göre farklılık göstermekle beraber genel olarak ortak sese ve culture sahip olan ortadoğunun bütünlüğünü gösterir. İran medeniyetinin bir göstergesi olan İran Müziği’de kadim geleneklerden gelen rengi ve yapısıyla ortadoğunun en ilginç kaynaklarından birisidir. Makam geleneği geçmişten geleceğe doğru uzanan bir köprüdür. Bu köprüden geçen her sanatkar karşı kültürlere farklılıklar taşımış ve farklı kültürlerden de zenginlikler almasını bilmiştir. İran müziği ve kültürünün misafir olacağı bu gece de sahnede bu kültürün en önemli temsilcileri ile beraber olacak olan Türk sanatçılar aslında aynı ortak dilin sahipleri olmakla övülmektedirler.
Ortadoğu’nun Kadim Geleneği, bu toprakların kemancısı, günümüzün değerli keman virtüözü Cihat Aşkın’ın müzik direktörlüğünde gerçekleşecek olan konserde, geleneksel İran Azeri müziğinin önde gelen kadın seslerinden Parisa Arsalani ve geleneksel İran müziğinin önemli temsilcilerinden keman virtüözü Behrang Hasani bir araya geliyor.

 

 


Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:Keman, virtüözü, Cihat, Aşkın’ın, koordinatörlüğünde, yıl, 4’üncüsü, düzenlenece,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer FESTİVAL Haberleri
4. Kıbrıs Uluslararası Korolar Festivali gelecek yıla (2021) ertelendi…
Frankfurt Musikmesse corona virüsü riski nedeniyle ertelendi.
4. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Korolar Festivali'ne başvurular başladı…

4. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Korolar Festivali'ne başvurular başladı…
Frankfurt Musikmesse Grup Show direktörü Michael Biwer ile söyleştik… Ayhan Sarı
Gülsin Onay Piyano Festivali Gazimağusa’da…
İTÜ TMDK BAĞLAMA GÜNLERİ 2019 ...
26. İstanbul Türk Müziği Festivali...
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Türk Musikisi Federasyonu’nda yeni yönetim göreve başladı…
Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Mavi Nota Dergisi 2021 Ödülü Sıtkı Sahil'e verildi...
Tanbur: Bir resim ve İstanbullu bir saz hakkında... Hakan Talu
Günün Sözü
Türk müziğinde bilimin tutunması zaman alacak gibi görünüyor...
(Ayhan Sarı)
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.25ms
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry|wholesale jerseys