Bugün - Wednesday, September 18, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'ndan Türk Bestecileri konseri...

Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirilmediği hususu müzik çevreleri arasında sıkça dillendirilen bir konu. Tanıtımsızlık son yıllarda kendini iyice gösterir oldu. Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın konseri tarihi bir cevap niteliğinde... Solistler: Tahir Aydoğdu ve Nermin Kaygusuz...

KONSER Haberi - Wednesday, November 4, 2015 - 20:39
Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirilmediği hususu müzik çevreleri arasında sıkça dillendirilen bir konu. Tanıtımsızlık son yıllarda kendini iyice gösterir oldu. Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın konseri tarihi bir cevap niteliğinde... Solistler: Tahir Aydoğdu ve Nermin Kaygusuz...
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Hakan Şensoy yönetimindeki Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Kasım 2015 konserinde Ulvi Cemal Erkin(1906-72) ile geleneksel Türk müziği orkestral bestecileri Hasan Ferit Alnar (1906-78) ve günümüz bestecisi Onur Türkmen (1972) eserlerine yer veriyor.

Şef:

Hakan Şensoy

Solistler:

Tahir Aydoğdu (Kanun)

Nermin Kaygusuz (Kemençe)

Program:

Onur Türkmen "Hat, Kemençe ve Yaylılar için"

Hasan Ferit Alnar "Kanun Konçertosu" 1947

Ulvi Cemal Erkin "Sinfonietta" 1959

 

16 Kasım 2015 Pazartesi Saat: 20.00

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi-Büyük Salon - İzmir

 

Hakan Şensoy

İstanbul'da doğdu. Keman eğitimine Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Arnavutluk, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Letonya, Azerbaycan, Estonya, İsveç, İngiltere, Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Almanya, Rusya, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall, Lincoln Center – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

1985 yılında İstanbul Filarmoni Derneği tarafından "Yılın En Başarılı Genç Sanatçısı" ve aynı yıl İTÜ Rektörü elinden "Sanat Dalında Üstün Başarı" ödüllerini aldı.

1988 Eylül ayında İstanbul AKM'de verdiği resitalUNESCO tarafından Uluslararası Eğitim seferberliğine alındı ve bu konserde pek çok ülkeden Unesco temsilcisi hazır bulundu. Aynı yıl kazandığı bursla yüksek lisans eğitimi yapmak üzere Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde eğitimine başladı. Burada Trevor Williams'ın sınıfından mezun oldu.

1992 yılında İtalya San Bartalameo'da yapılan Uluslararası Rovere D'Oro Oda Müziği yarışmasında dördüncü oldu. Aynı yıldan itibaren Bari UluslararasıChritoph Colombus Festivali, Uluslararası İstanbul, İzmir ve Ankara Bodrum D-Marin Turgut Reis ve Gümüşlük Müzik Festivalleri, CRR Konser Salonu Genç Solistler Festivali, Brasov Uluslararası Oda Müziği Festivali ve Malmö "Falsterbonasets" Uluslararası Yaz Festivali, İsveç Karlskrona Uluslararası Müzik festivallerine defalarca solist ve şef olarak davet edildi. 34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde 3 ayrı konserde solist, orkestra şefi ve başkemancı olarak sahneye çıkarak sahne üzerinde 3 ayrı disiplinle böyle bir etkinlikte yer alan ender sanatçılar arsında yerini aldı.

1990-92 döneminde İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde master eğitimini tamamladı. 1992-93 sezonunda Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın konuk başkemancılığını ve 2000 – 2003 yılları arasında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası başkemancılığını da yapan sanatçı, ayrıca Milli Reasürans Oda Orkestrası kurucularından, yşar üniversitesi Oda Orkestrası daimi şefi, İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul topluluğunun kurucusu ve Genel Müzik Direktörü’dür.

Pek çok Radyo ve TV programına yapımcı ve yorumcu olarak katılan Hakan Şensoy, ulusal bestecilerimizin eserlerini yorumlamaya da özen göstermektedir. Kemancı ve orkestra şefi olarak çoğu kendine ithaf edilen onlarca eserin Türkiye ve yurt dışında ilk seslendirilişlerini gerçekleştiren sanatçının CD kayıtları KALAN Müzik ve AFM Records etiketiyle sunulmaktadır. 2002 yılında doktora eğitimini İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlayan Şensoy çalışmalarını bir süre Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve ünlü Rus Kemancı ve Pedagog Victor Pikaisen ile sürdürmüştür.

İlk Orkestra Şefliği derslerini 1984 – 1987 yılları arasında Demirhan Altuğ'dan alan sanatçı, 2003 yazında Accademia Cicciana di Sienna'da Gianluigi Gelmetti'nin şeflik kursuna katılmıştır. Orkestra şefi olarak aralarında Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Fazıl Say, Cihat Aşkın, Ryu Goto, Tedi Papavrami, Peter Jablonsky, Bruno Schneider, Gülsin Onay, Emre Elivar, Keneth Hamilton, gibi dünyaca tanınmış solistlere ve Terence Blanched Band, Bee Gees Band, Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND, George Benson, George Dalaras gibi sıra dışı solist ve gruplara eşlik eden sanatçı Amerika kıtasından Avustralya'ya uzanan çok geniş bir yelpazede yer alan pek çok ülkede konserler idare etmekte, solist olarak resitaller ve orkestra konserlerinde yer almaktadır.

2013 – 2014 sezonunda ABD, Meksika, Letonya, Fransa, İtalya, Almanya, Romanya, İngiltere, Singapur, İsviçre, Arnavutluk, Portekiz gibi ülkelerde konserler idare etmek ve vermek üzere davet edilen sanatçı halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda Yrd.Doçent unvanıyla öğretim üyesidir.

 

 

 

 

Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:Türk, bestecilerinin, eserlerinin, seslendirilmediği, hususu, müzik, çevreleri, ,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer KONSER Haberleri
Coronavirüs'e karşı yeni konser salonu (2020)...
Azerbaycan Kadim Musiki Aletleri Topluluğu konseri Bakü'de...
Balaban Konçertosu Prömiyeri Kaliforniya'da...

Balaban Konçertosu Prömiyeri Kaliforniya'da...
Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın Fazıl Say ile buluşması...
Yalçın Tura eserlerine Melihat Gülses yorumu...
TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası konseri…
Bengi Bağlama Üçlüsü 30. Yıl Konseri CRR'de…
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Ferit Tan (1906-1991)... Cemil Altınbilek
Türk Musikisi Federasyonu’nda yeni yönetim göreve başladı…
Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Mavi Nota Dergisi 2021 Ödülü Sıtkı Sahil'e verildi...
Günün Sözü
Çağdaşlık, Moda’nın ara sokaklarında köpek gezdirmek değildir...
(Oktay Sinanoğlu)
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.23ms
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry|wholesale jerseys