Bugün - Friday, April 19, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

Van 100.Yıl TMDK ilk öğrencilerini alıyor...

Van 100.Yıl TMDK 2015-2016 eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalına özel yetenek sınavı ile 30 birinci 30 da ikinci öğretim olmak üzere toplam 60 öğrenci alacak...

EĞİTİM Haberi - Thursday, July 9, 2015 - 13:02
Van 100.Yıl TMDK 2015-2016 eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalına özel yetenek sınavı ile 30 birinci 30 da ikinci öğretim olmak üzere toplam 60 öğrenci alacak...
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Cem Şaktanlı, "Öğrencilerimiz lisans eğitimlerine devam ederken dönem içinde ya da yaz okulu şeklinde üniversitemizden pedagojik formasyon eğitimi alabilecek" dedi.

2015-2016 öğrenim yılında ilk defa öğrenci alımına gideceklerini anlatan Şaktanlı, konservatuvarın 2013 yılında kurulmasının onaylandığını, Geleneksel Türk Müziği ve Halk Oyunları Bölümlerinde 8 öğretim elemanı ile yapılanarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlama yolunda gerekli hazırlıkları yerine getirdiklerini hatırlattı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalına özel yetenek sınavı ile 30 birinci 30 da ikinci öğretim olmak üzere toplam 60 öğrenci alacaklarını aktaran Şaktanlı, ayrıca yüksek lisans programına da 6 öğrenci alarak akademik açıdan bölgenin güçlü konservatuvarları arasında yer alacaklarını söyledi.

Konservatuvarın Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük şehirlerinden biri olan Van'da kurulmasının avantajının bulunduğunu belirten Şaktanlı, şunları ifade etti:

"Van'ın gerek komşu illerin çekim merkezi haline gelmiş olması, gerekse de Azerbaycan, İran, Ermenistan ve Irak gibi ülkelerle komşu olması konservatuvarımızın kurumsal olarak belirtilen yerlerdeki resmi ya da özel sanat kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde olabilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu durum alanında birikime sahip, yetkin ve ehil kişilere de ulaşmayı kolaylaştıracak. Yapılması öngörülen bu işbirliklerini, müzik sanatımızın ve halk oyunlarımızın sonra ki nesillere aktarılabilmesi bakımından önemsemekteyiz. Konservatuvarımız dünya coğrafyasında uygarlıklar beşiği olarak adlandırılan, tarihi İpek Yolu'nun önemli duraklarından olan zengin kültür birikimi ile Van, çevresi ve ülkemizin her bölgesinin, sadece ülkemizin sınırlarıyla kalmadan, aynı coğrafyayı paylaştığımız sınır ve kültür komşularımızda var olan geleneksel müzik ezgilerini, çalgılarını, sözlerini, söyleniş biçimlerini, sanatçılarını, yine halk oyunlarımızın, oyunlarının, ritimleri, hareketleri, oynanış biçimleri ve kıyafet öğelerini konu alan eğitim programlarının uygulanması yoluyla bu öğeleri gerçekleştirebilen sanatçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır."

Şaktanlı, ayrıca konservatuvarın hedefleri arasında müzik ve oyunların otantik hallerinin korunması, geliştirilmesi ve evrensel düzeyde tanınması için gerekli tüm uygulama ve araştırma donanımına sahip uzmanlar yetiştirmek de olduğuna dikkati çekti.

Konservatuvarımızdan mezun öğrencilerin alanlarında sanatçı unvanı kazanmakta olduğunu anımsatan Şaktanlı, şöyle konuştu:

"Ayrıca öğrencilerimiz lisans eğitimlerine devam ederken dönem içinde ya da yaz okulu şeklinde üniversitemizden pedagojik formasyon eğitimlerini alabilmektedirler. Bu yolla 4 yıllık lisans eğitimlerinin sonunda müzik öğretmenliği hakkı da kazanabilecekler. Bu bakımdan konservatuvar mezunları, Kültür Bakanlığı ve TRT'ye bağlı orkestra ve korolarda, STK koro ve orkestralarında, özel şirketlerin orkestra ve korolarında, Milli Eğitim Bakanlığı ya da özel eğitim kurumlarına bağlı okullarda müzik öğretmeni istihdam olanağı bulabilirler."

Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:Van, 100Yıl, TMDK, 20152016, eğitim, öğretim, yılında, Geleneksel, Türk, Müziği, ,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer EĞİTİM Haberleri
İlk 800 bine girme başarısı ve müzik… Onur Şenel
Harvard Üniversitesi dersleri 2020-21 öğretim yılında internet üzerinden...
Kız Muallim Mektebi Musiki Dersi...

Kız Muallim Mektebi Musiki Dersi...
Blok flütü bırakıp dilli kavala geçtiler…
Doçent sayısında büyük azalma: Üniversiteler 2023'de ihtiyacı olan doçent sayısına ulaşamıyor…
Çağdaş İran Müziğinde Dizi ve Aralıklar... Hormoz Farhat, Çeviren: Ahmet Bülbül,
Nota satmak için gazeteye ilan veren ilk nota yayıncısı… Cahit Işık
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Türk Musikisi Federasyonu’nda yeni yönetim göreve başladı…
Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Mavi Nota Dergisi 2021 Ödülü Sıtkı Sahil'e verildi...
Tanbur: Bir resim ve İstanbullu bir saz hakkında... Hakan Talu
Günün Sözü
Gerçek müziğin farkına varan ve onun ardındaki sırrı çözebilenler, bütün evren ile aynı frekansı titreşir ve her şeyle anlaşıp konuşabilirler.
(Sufi İnayet Han 1882-1927)
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.27ms
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry|wholesale jerseys